Over mij

Over mij | Karin Vermulst

 

Je kent dat gevoel vast wel, denken zeker te weten dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Ergens naar uitkijken, helemaal overtuigd zijn van hetgeen waarvoor je gekozen hebt. 

 

Na mijn HBO opleiding, Human Resource Management, heb ik 3 maanden in New York een Engelse taalcursus gevolgd. Dit was een mooie ervaring, waarin ik veel gezien en beleefd heb. Daarna heb ik 7 maanden bij een recruitmentbureau gewerkt. Op een dag sloeg de twijfel toe. “Heb ik wel genoeg uit mijn studie gehaald?”, “Is dit het leven wat ik nu wil?” Ik zal je eerlijk vertellen dat de positieve en mooie ervaringen in New York meespeelde in mijn twijfel. Daarnaast was ik nog jong en werken kon ik in mijn ogen nog mijn hele leven. Na wikken en wegen besloot ik mijn baan op te zeggen om weer te studeren. Dit keer in Antwerpen. 

 

Sommige momenten vergeet je nooit meer. Dat herken je vast wel? In Antwerpen ging ik naar een studio midden in de stad kijken, alles was perfect. Ik zag mezelf daar al helemaal zitten. Ik dacht: “Dit gaat het helemaal worden”. Binnen een korte tijd was alles geregeld.

 

De eerste maanden gingen voorbij. Regelmatig vroeg mijn omgeving hoe het daar was. Dan reageerde ik: “ja, wel prima hoor”. De mensen die mij echt kennen wisten toen al dat er meer was.

Mijn enthousiasme is normaal zo overduidelijk dat er bij anderen een belletje ging rinkelen. Kort gezegd, ik voelde me verdrietig omdat het tegen viel. Ik miste mijn oude werk, vrienden en familie. Het studeren aan de universiteit vond ik te theoretisch.

Na enkele maanden twijfelen wist ik diep van binnen dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Op dat moment besloot ik mijn examens in december nog te maken en daarna te stoppen met deze vervolgopleiding. 

 

Sommige mensen zullen zich nu afvragen, wat nou als je doorgezet had? Ik ben een echte doorzetter, de mensen die mij kennen weten dat! Zelf ben ik van mening dat als je de verkeerde keuze hebt gemaakt je dat onder ogen mag zien. Voor jezelf moet je dan de kaarten op tafel durven leggen. Het is belangrijk om hiervan te leren, dit mee te nemen in jouw reis en uiteindelijk word je daar alleen maar sterker van! 

Mijn motto in het leven is dan ook: “Ik heb liever spijt van de dingen die ik wel doe, dan spijt hebben van wat ik niet heb gedaan”. Dit betekent wel vallen en opstaan. Dat is minder makkelijk te realiseren wanneer daadwerkelijk de verkeerde keuze is gemaakt. Vaak denk ik dan aan de quote van Viviane Greene. Viviane verwoord dit heel mooi in haar quote:

“Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.”
Dansen in de regen

Ondanks dat dit moment alweer even geleden is, deel ik het met jou. Waarom? Het was voor mij mijn eerste (grotere) verkeerde keuze, die veel indruk op mij heeft gemaakt. Zeker omdat ik vooraf voor mijn gevoel 100% zeker wist dat dit het écht ging worden. Van die ervaring heb ik toen heel veel geleerd. Later volgde er nog meer. Doordat ik deze ervaring al had was het veel makkelijker direct positief naar mijn (verkeerde) keuzes te kijken. Mijn keuzes hebben mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben.

 

En vervolgens…

In 2018 wilde ik mijn opgedane kennis en ervaringen in het bedrijfsleven delen met andere organisaties (ondernemers, directie, HR en medewerkers) om op deze manier meer bij te dragen aan een betere wereld. Bij mijn vorige werkgever heb ik daarom een nieuwe dienstverlening opgezet; coaching en trainingen in het kader van persoonlijke ontwikkeling & werkgeluk. 

 

Sindsdien geef ik als coach en trainer zowel teamsessies als persoonlijke coaching aan medewerkers, managers, HR en ondernemers. Organisaties waar ik ervaring mee heb en waarvoor ik werk zijn reclame-, communicatie-, marketing en digital agency bureaus. Ook heb ik veel ervaring binnen productiebedrijven, groothandels, industriële en logistieke bedrijven. Kortom vooral binnen MKB bedrijven. 

Mijn ambitie

In 2020 heb ik besloten om voor mezelf te starten met de missie: mensen inspireren en motiveren de invloed in situaties te vergroten en meer werkgeluk & geluk uit het leven te halen! 

 

Nieuwsgierig hoe?

Leren jouw invloed te vergroten, ook als het minder makkelijk is. Jou leren dingen los te laten waar je geen invloed op hebt. Keuzes durven maken die je wil, ook al zijn deze spannend. Mocht je de verkeerde keuze hebben gemaakt, je helpen om er alleen maar sterker uit te komen.

Positieve overtuigingen creëren, die je helpen te bereiken wat je wil bereiken. Kracht en positieve overtuigingen helpen mensen door veranderingen heen.

MIJN OPLEIDINGEN

Graag geef ik jou een overzicht van mijn opleidingen.

 

2010:

HBO Opleiding Human Resource Management

Avans Hogeschool          

Diploma behaald 

 

2011/2012:

Schakelprogramma Communicatiewetenschappen

Universiteit Antwerpen

 

Behaalde certificaten:

  • Inleiding tot de communicatiewetenschap
  • Algemene en sociale psychologie
  • Inleiding wetenschappelijk werk
  • Kwalitatieve onderzoeksmethoden

 

2018:

Opleiding tot Werkgelukdeskundige

Fontys hogeschool, Erasmus Universiteit & Happiness Bureau 

Certificaat behaald 

 

2020:

NLP Practitioner, NLP Academie

Certificaat behaald 

Over mij - Karin Vermulst
Create your future - Karin Vermulst