Coaching & Training voor privéleven

Persoonlijke coaching voor jouw privéleven

Als coach en trainer geef ik dagelijks persoonlijke coaching en teamsessies aan medewerkers binnen organisaties. Ook geef ik persoonlijk coaching aan mensen die in het privéleven hiermee aan de slag willen. Ben jij iemand die zichzelf graag persoonlijk wil ontwikkelen en ben je benieuwd waar ik jou bij kan helpen? Lees dan onderstaande vragen die ik dagelijks krijg.

 

Mening durven uit te spreken:

“Ik wil leren sneller mijn mening te geven of mijn gedachten te delen. Nu laat ik vaak dingen gebeuren terwijl ik dat liever niet wil. Dit loopt op tot ik er genoeg van heb en ik word dan enorm boos. Dit zorgt voor veel frustratie. Ik zeg niet wat ik vind omdat ik bang ben dat mensen mij niet meer leuk vinden en dat zorgt voor veel onrust bij mezelf.” 

 

Beter met feedback kunnen omgaan:

“Wanneer ik feedback krijg voelt het voor mij alsof ik het niet goed heb gedaan. Het voelt voor mij als een aanval. Hierdoor reageer ik vaak bot op de ander terwijl ik dit natuurlijk niet wil.”

 

Zelfvertrouwen vergroten:

“Ik voel mezelf vaak onzeker over de dingen die ik doe en de keuzes die ik maak. Ik denk vaak dat ik iets niet kan en doe het daardoor niet. Hierdoor krijg ik een onrustig gevoel en pieker ik veel. Ik wil zelfvertrouwen hebben waardoor ik doe wat ik wil doen.”

 

Beter leren communiceren:

“Hoe kan ik beter communiceren met mijn privé-omgeving? Wanneer ik een andere mening heb, weet ik vaak niet hoe ik dit het beste kan aangeven zonder boos te worden.” 

 

Positief denken:

“Soms gebeuren er negatieve dingen, ik merk dat dit in mijn gedachten blijft en ik het moeilijk los kan laten. Ik wil juist graag positief denken maar dat lukt me niet.”

 

Zelfkennis vergroten:

“Ik vind persoonlijke ontwikkeling in mijn leven belangrijk. Ik wil mijn zelfinzicht vergroten en weten waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Als ik weet waar mijn gedrag vandaan komt dan kan ik dit positief aanpassen.” 

 

Leren meer dingen los te laten:

“Ik merk dat ik het moeilijk vind om dingen los te laten als ik er geen controle over heb. Ik wil meer dingen kunnen loslaten zodat ik meer rust ervaar en meer kan genieten in het hier en nu.”

 

Beter omgaan met veranderingen of onzekere situaties:

“Wanneer er (onverwachte) veranderingen zijn, thuis of op mijn werk, dan schiet ik in de stress. Ik vind dat spannend en ervaar dan veel onrust. Hierdoor blijf ik piekeren en kan ik minder goed slapen.”

 

Leren minder hoge eisen aan mezelf en anderen te stellen: 

“Ik stel hoge eisen aan mezelf en verwacht van anderen dat zij de dingen net zo (goed) doen als ik. Als dit niet gebeurt dan erger ik me en word ik chagrijnig. Ik ben dan teleurgesteld dat anderen dat niet belangrijk vinden.” 

 

Dit zijn enkele voorbeelden, in de praktijk komen er nog meer verschillende vragen aan bod. Herken jij jezelf in deze vragen en wil jij jezelf ontwikkelen om meer rust en geluk te ervaren? Maak dan de keuze om mijn persoonlijke coaching zelf te ervaren!

Neem contact met mij op zodat ik met jou kan kijken naar de mogelijkheden. Misschien is het mogelijk om dit via jouw werkgever te regelen, lees wat de voordelen voor jouw werkgever zijn.

ERVARINGEN VAN KLANTEN

Persoonlijke coach

Er zijn steeds meer mensen in deze veranderende wereld die behoefte hebben aan een persoonlijke coach. Ook is er vanuit de wetenschap steeds meer bekend over geluk en positieve psychologie. Dit maakt dat we weten hoe ons brein werkt en hoe we het beste uit onszelf kunnen halen. We weten steeds beter wat we willen en wat we belangrijk vinden. En dan volgt de vraag: “Hoe bereik ik dit?”

Mijn aanpak

In mijn persoonlijke sessies ondersteun ik jou om jouw beoogde doel te bereiken.

In de eerste sessie hoor ik graag jouw verhaal en ik stel jou veel vragen om een helder beeld te krijgen en op te merken wat jij nodig hebt. Vervolgens vertel ik jou mijn aanpak zodat jij weet wat je van mij kan verwachten. Ook geef ik jou in deze eerste sessie handvatten zoals praktische methodieken en tips zodat jij direct kan ervaren wat dit jou oplevert. In de tweede sessie evalueren we dit. Uiteraard krijg jij in elke sessie nieuwe methodieken en tips zodat jij jezelf continu blijft ontwikkelen. 

In de praktijk merk ik dat de afwisseling in mijn sessies en de interventietechnieken mensen in beweging brengt en ze in staat zijn te veranderen. Hierbij is het wel van groot belang dat je toepast wat we hebben afgesproken. Op dat moment ervaar jij pas écht wat het met jou doet, je merkt het resultaat op en dit motiveert jou om verandering te realiseren. Op dat moment maak je nieuwe patronen. De kracht van herhaling speelt hierin een belangrijke rol. Jouw hersenen maken nieuwe verbindingen waardoor het steeds makkelijker wordt om het in de praktijk toe te passen. Op deze manier kun jij het geleerde verankeren in jouw leven.

Wat levert het mij op?

Wanneer jij bereidt bent om hard te werken, door te zetten en toe te passen wat wij samen besproken hebben dan kun je jouw gewenste resultaten bereiken. Dit ligt in jouw handen. 

Wellicht dat je je nu dan afvraagt: “Hoeveel sessies heb ik nodig om te bereiken wat ik wil bereiken?”. In de eerste sessie kan ik deze vraag beantwoorden omdat ik dan weet wat jouw doel is. 

 

Om jou vooraf wat meer inzicht te geven in de mogelijke resultaten, deel ik graag met jou enkele voorbeelden uit de praktijk. 

    • Het bewustzijn is vergroot; je bent je meer bewust van jouw gedrag en weet waar dit vandaan komt. Je hebt geleerd hoe jouw brein werkt, je herkent hierdoor sneller patronen en bent in staat nieuwe patronen te maken. 
    • Zelfvertrouwen is vergroot; je hebt praktische methodieken geleerd die jou in staat stellen jouw zelfvertrouwen te vergroten op de momenten dat jij het nodig hebt. 
    • Beter omgaan met veranderingen en onzekerheden; je bent in staat beter dingen los te laten waar je geen controle op hebt. Je weet hoe jij jouw eigen invloed in situaties kan vergroten, haalt hier kracht en positieve energie uit.
    • Belemmerende overtuigingen ombuigen in positieve overtuigingen; je herkent jouw belemmerende overtuigingen en je weet waarom je niet doet wat je wil doen. Je begrijpt hoe je de negatieve overtuigingen kan ombuigen in positieve overtuigingen waardoor je veranderingen realiseert. Je bent in staat jouw doel te bereiken dat je wil bereiken.
    • Je durft beter uit te spreken waar je voor staat; je geeft meer jouw mening, hierdoor dwing je respect af bij anderen en kan je steeds meer jezelf zijn. Het geeft je rust en je ervaart meer positieve energie.

 

Groei in persoonlijke ontwikkeling vertaalt zich in: meer geluk, rust, voldoening en resultaat. Het vergroten van jouw invloed staat centraal in mijn sessies. Jij neemt het heft in handen en dit geeft jou kracht omdat je je niet meer afhankelijk voelt van anderen. Kun je je al voorstellen hoe dit voelt?

Coaching voor jouw privé-leven - Karin Vermulst